Mobilversion Dölj

Det verkar som du använder webläsaren Internet Explorer 6. Den är numera för gammal.
För säkrare och mer pålitlig surfning rekommenderas uppgradering av din webläsare till en av följande:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

OM SYSTEM OM-5 Tell your story.

Som ett par favoritskor.

OM-5 försöker inte vara prålig, sno föreställningen, komma i vägen för dina upplevelser eller ens vara den enda orsaken till att du ger dig ut på äventyr. Snarare är den som ett par favoritskor som följer dig längs okända vägar, en väska där allt du behöver alltid finns eller en vän som hjälper dig att se världen på ett vackert och annorlunda sätt.

Lägre vikt = mer fotonöje.

OM-5 har utformats för att finnas där men utan att komma i vägen för dina upplevelser. Den är kompakt, så att du kan lägga den i favoritväskan eller låta den hänga från axeln utan att den stör, tills inspirationen slår till. Den är redo för din berättelse men tynger inte ner dig längs vägen.

Älska överraskningar med en vädertätad kamera.

De bästa berättelserna brukar börja med missöden. Nu är det dags att välkomna dessa ögonblick. OM-5 har en IP53-klassad dammsäker, stänksäker och fryssäker design som är ledande i klassen, så att du kan fortsätta berätta din historia. Som ett par favoritskor som du bara kan vandra vidare i.

Slipp kameraskakningar med femaxlig IS.

OM-5 kan stabilisera även de skakigaste bilderna med upp till 6,5 stegs kompensation (eller 7,5 med kompatibla objektiv med Sync-IS). På så sätt kan du enkelt ta bilder med lång exponering utan stativ och fota med teleobjektiv utan att bilderna blir suddiga.

Glöm filter – släpp loss kreativiteten med LiveND.

Bemästra rörliga motiv genom att förändra hur du ser på rörelse med LiveND. Med upp till fyra stegs effekt (ND16) kan du förvandla ett till synes vardagligt ögonblick till en helt magisk stund, även med vidvinkelobjektiv.

Stor när du behöver det. Handhållen Hi-Res.

Vissa vyer har så mycket att säga att man måste tänka stort för att göra ögonblicket rättvisa. Med OM-5 kan du satsa stort på bilderna utan att behöva använda stor utrustning.
Med handhållen Hi-Res kan du ta fantastiska bilder med 50 MP utan att behöva släpa omkring på en tung kamera och ett klumpigt stativ.

Damma av sensorn med vårt Supersonic Wave Filter.

Objektivbyten utan krångel på alla äventyr. OM-5 har vårt Supersonic Wave Filter (SSWF) som vibrerar över 30 000 gånger i sekunden för att omedelbart avlägsna damm från bildsensorns yta.

Missa aldrig ett tillfälle. PDAF-autofokus med 121 punkter.

Fokusera på ögonblicket, inte på fokusfunktionen. OM-5 har en 121-punkters korstyps fasavkännande AF-sensor av on-chip-typ som möjliggör pålitlig fokus oavsett situation och scen. Fota enkelt majestätiska djur och använd ett objektiv med stor bländare utan att tvivla på dig själv eftersom du vet att bilderna du tar får ett skarpt fokus.

Fokusera på det som är viktigt. Förbättrad ansikts-/ögon-AF.

Det ska vara roligt att fota nära och kära, inte krångligt. Förbättrad ansikts- och ögonautofokus gör det enkelt att ta både individuella porträtt och gruppbilder. Genom att peka på skärmen eller trycka på en knapp kan du bestämma vems historia du vill berätta.

Dröm dig inte genom natten. Fota den med AF-läget Starry Sky.

Slipp gissa och krångla med manuell fokusering när du fotar natthimlen. Med AF-läget Starry Sky kan alla fota stjärnor tack vare ett dedikerat autofokusläge för natthimlen. I kombination med andra fototekniker, som Live Composite, finns hela galaxen inom räckhåll!

Det är inte kameror som vi utvecklar och erbjuder våra kunder – vi levererar glädje genom våra kameror.

Yoshihisa Maitani

En kamera för upptäckter.

Teknik är bara användbar om vi faktiskt använder den. OM-5 har allt du behöver och ingenting du inte behöver.

Även om tekniken inuti kameran är imponerande så är det när allt förs samman med hjälp av beräkningsfotografering och andra funktioner som det verkligen blir spännande. Här är höjdpunkterna.

Live Composite.

Bli vän med mörkret med Live Composite. Träd enkelt in i en helt ny värld med lång exponering med denna fotofunktion. Slipp överexponerade bilder och gissningslekar. Se ljuset vakna till liv på skärmen på din OM-5 och prova på allt, från att fota stjärnspår till ljusmålning under den magiska timmen.

Live ND.

Låt OM-5 guida dig in på nya kreativa områden med Live ND. Med denna funktion förvandlas alla scener med rörliga motiv till fascinerande, flödande bilder. Bäcken längst ner i trädgården blir en oändlig inspirationskälla, molnen blir konst och vattnet förvandlas till en mystisk dimma. Med Live ND kan du även använda valfritt vidvinkelobjektiv, som 7-14mm F2.8 PRO och 8mm F1.4 Fisheye PRO, utan att behöva oroa dig för vinjettering.

HDR.

Fota hela det dynamiska omfånget i en scen snabbt eller se bortom ögonens naturliga förmåga med sammanslagna HDR-bilder. Med flera effektnivåer att välja mellan kan OM-5 stapla mellan tre och fem bilder med olika exponeringar. Den kan till och med sammanfoga fyra bilder i valbara HDR-lägen.

Color Creator.

Släpp loss kreativiteten med funktionen Color Creator som låter dig kontrollera scenens färgton och mättnad för att maximera effekten när du berättar din historia. Välj vilken del av scenen du vill framhäva, från den hisnande orange färgen i solnedgången till den lummiga grönskan i djungeln.

Konstfilter.

Utforska världen omkring dig med 16 unika konstfilter. Från klassiska, svartvita bilder i filmstil till mjukt fokuserade konstnärliga experiment – här finns mer än nog för att du ska kunna utforska världen på nya sätt via skärmen eller den elektroniska sökaren på din OM-5.

Fokusstackning.

Kom så nära du vill utan att behöva minska bländaren för att bibehålla skärpan. Välj hur djupt fokus du vill ha och låt kameran sköta arbetet att kombinera bilderna. Oavsett om du tar extrema makrobilder eller fotar landskap i svagt ljus kan du använda den här funktionen för att maximera skärpedjupet utan att behöva använda högre ISO-tal eller F-värden.

AF-områden.

Det finns sex olika typer av AF-områden som kan användas för allt från att fokusera på detaljer till att fota djur som rör sig snabbt – så att du aldrig missar ett ögonblick. Oavsett om du föredrar traditionell fokusering med en fokuspunkt eller vill skapa anpassade AF-mönster för ett visst syfte finns det ett läge för alla behov.

Motivprogram.

Står du framför en vacker vy som du vill fota så troget som möjligt men vet inte var du ska börja? Det är inget att skämmas för. Med 22 motivprogram blir OM-5 som den där vännen som alltid ger precis rätt råd. Från Beach & Snow till Nature Macro och Handheld Starlight – det finns en färdig förinställning som hjälper dig och din kamera att lyckas.

Pro Capture.

OM-5 är din personliga tidsmaskin. Med Pro Capture blir det enkelt att fota flyktiga ögonblick eller otroligt snabba händelser. Pro Capture har utformats för att du aldrig ska missa ett viktigt ögonblick och lägger löpande till bilder i buffertminnet vid max 30 bilder per sekund. När du sedan trycker ner avtryckaren helt sparas de senaste 14 bilderna. Sedan kan du helt enkelt bläddra tillbaka som en tidsmaskin och välja det perfekta ögonblicket.

Gå djupare.

Ingen kamera kan berätta din historia åt dig, men rätt utrustning i rätt situation kan vara skillnaden mellan att ta den perfekta bilden och att komma hem tomhänt. Men tänk på att du ibland måste offra bilden för att verkligen kunna njuta av ögonblicket. Valet är ditt.

Berätta hela historien.

Ibland räcker inte ens bilder för att berätta en viss historia. Förvandla dina äventyr till vackra filmer med OM-5 utan att låta filmandet påverka din upplevelse i naturen. Klassledande bildstabilisering gör det möjligt att använda kamerarörelser som normalt kräver en gimbal eller slider. Video med hög kvalitet, kompakt storlek och filmvänliga funktioner som 120 bilder/sek i FHD, obegränsad inspelningstid, omarbetad indikator för den röda inspelningsramen och snabb autofokus gör det till en upplevelse i sig själv att filma med OM-5.

Vertikal video.

Föreviga din historia på det sätt du tänker berätta den. Vertikal video gör det mycket enklare att redigera och dela videor på sociala plattformar och erbjuder dessutom ett helt nytt sätt att berätta historier. Från vertikala vattenfall och vandringsleder till kanoter och porträttvideor – nu kan du välja rätt riktning för berättelsen och samtidigt bevara kvaliteten och möjligheterna i ett dedikerat system för berättelser.

Bildprofilen OM-Log400 för video.

Föreviga alla nyanser i en scen med en bildprofil särskilt för filmare. OM-Log400 har utformats för att maximera det dynamiska omfånget samtidigt som det underlättar färggradering vid efterbearbetning, vilket ger en perfekt balans och låter dig tillbringa mer tid ute i naturen och mindre tid i studion.

Webbkamera när du är på språng.

När du inte är ute på äventyr fungerar OM-5 även som en förstklassig webbkameralösning. Anslut den bara till datorn via USB – inga extra program eller drivrutiner krävs. Förvandla campingen till ett kontor för webbmötet med lite extra wow-faktor.

Objektiv är kamerans själ.

Och om det är sant har OM-5 mycket själ. Lätta och kompakta zoomobjektiv som M.Zuiko 12-45mm F4.0 PRO och 40-150mm F4 PRO täcker de flesta fotobehoven, väger tillsammans med OM-5 bara 1 050 g och tar knappt någon plats i kameraväskan. Om du vill ha fler alternativ finns ett stort utbud av fasta objektiv och specialobjektiv som låter dig utöka kamerasystemet utifrån dina intressen och i takt med att dina färdigheter utvecklas.

Din smartphone är det perfekta tillbehöret med OI.Share.

OM-5 ansluts enkelt till mobilen via OI.Share-appen. På så sätt kan du snabbt föra över bilder och dela med dig av dina berättelser, fjärrstyra när du fotar ur knepiga vinklar och synka GPS-information från din mobil till bilderna.

LS-P5 EcoSystem

Fånga upp naturens ljud med högupplöst kvalitet med hjälp av inspelaren LS-P5 PCM och utöka din redan imponerande filmutrustning med trådlös (eller trådbunden) ljudövervakning via Bluetooth. Otroliga 21 nivåers mikrofonzoom låter dig komma nära händelserna eller spela in omgivningsljud samtidigt som utrustningen förblir kompakt.

USB-laddning.

Slipp släpa på flera olika laddare och batterier till dina olika enheter. När den inte används kan OM-5 laddas via USB från datorn, en power bank eller en USB-nätadapter vilket gör det enkelt att hantera laddningen.

Externt grepp.

Designen på OM-5 gör att du kan hantera kameran på ett naturligt och säkert sätt, men ibland behöver du lite extra grepp – om du har handskar på dig, till exempel. Det här tillbehöret, som har utformats för OM-5, ger bättre grepp plus extra avtryckare och reglage, för maximal kontroll.

Tillbehör.

Alla kan behöva lite hjälp ibland. Därför har vi utformat ett helt sortiment praktiska tillbehör till OM-5. Från trådlösa fjärrkontroller till makroblixtar – här hittar du all hjälp du kan tänkas behöva på utomhusäventyr och fotoutflykter.

Hitta tillbehör >

OM-5 har alla funktioner jag behöver och det är enkelt att ta med den tillsammans med resten av min utomhusutrustning.

Daniel Villadsen

Tillgänglig nu!

Köp nu och få OM SYSTEM OM-5.

Beställ nu >

Missade du videon vid tillkännagivandet?

Se när vårt team möter OM SYSTEM-ambassadörer på 4 olika platser och på tre olika kontinenter för att diskutera vad de älskar med OM-5. Ta en titt på lanseringsvideon på vår Youtube-kanal.

Gå till Youtube >

Ta en titt på vår evenemangssida

För den senaste informationen om utbildningar (IRL och online), workshops och livestreamningar kan du besöka vår bokningssida där du kan filtrera kommande evenemang efter språk och land.

Visa evenemangsschema >
Du kanske tycker det här är intressant?