Mobilversion Dölj

Det verkar som du använder webläsaren Internet Explorer 6. Den är numera för gammal.
För säkrare och mer pålitlig surfning rekommenderas uppgradering av din webläsare till en av följande:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

OM SYSTEM OM-1 Gör det omöjliga.
OM är (åter)född.

Utformad för att ta bilder som gör intryck

Färger som reflekterar verkligheten med skärpa, tydliga kontraster och skarpa högdagrar. OM-1 erbjuder bildkvalitet i världsklass – i varje bild.

Stacked BSI Live MOS Sensor

Vår stacked BSI Live MOS på 20 MP är ett steg framåt för bildkvaliteten. Den använder ett banbrytande nytt sätt för att ordna bildelement och släppa in mer ljus, vilket ger bättre resultat i svagt ljus. Dina bilder får en hisnande upplösning med lågt brus och ett stort dynamiskt omfång, från skuggor till högdagrar.

Fotografering i svagt ljus

Slipp oroa dig när du fotar inomhus eller i andra situationer med svagt ljus. Den har ett standard ISO-intervall upp till 25 600. När ljusförhållandena är dåliga kan du öka ISO till 102 400 för att ta ljusstarka bilder även i utmanande miljöer.

Ännu bättre IBIS

Sluta oroa dig över kameraskakningar, även vid långsamma slutartider. Vi har utvecklat världens mest effektiva bildstabiliseringssystem i årtionden, så att du slipper stativ och annan stabiliseringsutrustning och ändå kan ta fantastiska telefoto- och makrobilder utan stativ. Du får upp till 8 stegs* kompensation, vilket eliminerar kameraskakningar även vid långsamma slutarhastigheter. Ta ljusstarka bilder utan oskärpa även i svagt ljus.

* Med M.Zuiko 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO

TruePic X

OM-1 har vårt toppmoderna bildprocessorchip TruePic X som samarbetar med den stackade BSI Live MOS-sensorn. TruePic X erbjuder fantastiska start- och skrivhastigheter, otrolig autofokus och hisnande snabb sekvensfotografering. Utöver hastighet tar detta förbättrade processorchip bildkvaliteten till en ny nivå. Få färger som stämmer exakt med verkligheten, fantastisk skärpa och livfulla färggraderingar.

”När man fotar fåglar räcker det inte att tänka och reagera snabbt, även utrustningen måste prestera lika snabbt – om inte ännu snabbare.”

Ben Knoot

Hastighet som överträffar alla förväntningar.

Det finns snabba kameror. Och så finns OM-1. Du får all hastighet du kan önska, så att du enkelt kan fota motiv som rör sig snabbt – som livet.

En kamera som är lika tuff som du.

Det här är en kamera som du alltid kan lita på att den presterar perfekt, även i de tuffaste miljöer.

Skapa videor som garanterat fångar uppmärksamheten.

Du får alla funktioner som krävs för att skapa vackra 4K-videor av biokvalitet. Filma rena och skarpa videor med ett högt dynamiskt intervall som andra lägger märke till.

4K/C4K 60p 10BIT

4K ger otroligt detaljrika och livfulla videor som kan spelas upp även på de största skärmarna utan problem. OM-1 kan även filma FHD-videor vid standarden 240p som är lika snygga på alla skärmar. Dessutom kan du filma med hög bithastighet i en rad olika bildrutsstorlekar, som H.264 och H.265.

Ultimat slow motion

Sakta ned handlingen och skapa den ultimata slow motion-videon. 240 bilder per sekund vid full-HD är inte så illa. Med den nya TruePic X-processorn kan OM-1 nu föreviga smällen när basebollen träffar slagträt, sakta ned en kameleonts tunga och till och med filma en kolibri som flyger.

OM-Log LUT

Ljuset kan förändras snabbt, speciellt om du jobbar på språng. Om du filmar i OM-Log-läget, och inte Flat, maximerar du det dynamiska intervallet och ser till att videon blir ren och skarp utan att detaljerna i skuggor eller högdagrar går förlorade. En ny LUT låter dig se en bild på plats som ligger nära färgen du kanske vill att den slutgiltiga bilden ska ha efter färggradering.

RAW-utdata

Filma i formatet RAW 12-BITARS 4:4:4 för att underlätta och skynda på redigeringen under efterbearbetningen. Du kan även skicka RAW-video till extern utrustning, som Atomos Ninja V.

HLG-videoläge

HLG står för Hybrid Gamma Log (video med högt dynamiskt omfång). När du filmar i HLG-läge blir resultatet bättre ljusstyrka, skärpa och färg som vida överträffar det dynamiska standardintervallet.

Videoinspelningsfunktioner

OM-1 har en rad funktioner som skapar snygga videor precis som du vill att de ska se ut. Det finns ett zebramönster för att visa hög- och lågdagrar, vilket gör det lättare att hitta rätt exponering. Kamerans bländare, slutarhastighet, ISO och vitbalans kan ställas in individuellt, för större kreativ kontroll. Det går att växla displayen mellan bildkvalitetsläge och BT.709-ekvivalent. Vi har inkluderat funktioner som gör det enklare att komponera videon och låter dig spela in högupplöst ljud. Kort sagt är detta en kamera med allt du behöver för att skapa fantastiska videor.

Du kanske tycker det här är intressant?