Mobilversion Dölj

Det verkar som du använder webläsaren Internet Explorer 6. Den är numera för gammal.
För säkrare och mer pålitlig surfning rekommenderas uppgradering av din webläsare till en av följande:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

 

OM-D E-M5 Mark III
DET ENDA DU BEHÖVER. SLÅ DIG FRI.

Varför E-M5 Mark III?

Med E-M5 Mark III finns inga gränser

Stadsdjungel – högt upp eller nere på gatunivå, i dagsljus eller med en vy över nattlandskapet, i regn eller sol. E-M5 Mark III klarar av allt. Det finns i princip inga gränser för hur långt du kan gå. Den kompakta, lätta modellen låter dig slå dig fri från klumpigare utrustning och ta dina bilder till nästa nivå tack vare avancerad teknik och måste-funktioner. Kort och gott – det enda du behöver för att utforska vad du vill, när du vill.

En förhöjd upplevelse

De främsta funktionerna

E-M5 Mark III sticker ut ur mängden med sin snygga, kompakta design som är fullpackad med teknik och funktioner.

Fantastisk rörlighet

~55 % mindre
~64 % ljusare

E-M5 Mark III
M.Zuiko Digital ED 12–40mm F2.8 PRO Största bländare: F2.8 Brännvid: 12–40mm

Konkurrenternas klumpiga system
Mer än dubbelt så stort och tungt som E-M5 Mark III-systemet.

E-M5 Mark III är helt unik i klassen med den låga vikt och kompakta storlek som krävs för att du ska kunna slå dig fri. Hela Olympus-systemet är mycket mindre än konkurrenternas. Föreviga världen så som du ser den. Med bilder eller videoklipp. Från alla perspektiv. Använd ett objektiv som du gillar och som passar just din fotostil – E-M5 Mark III-systemet är alltid lätt att ta med sig.

Fantastisk bildkvalitet

20M Live MOS-sensor
Den kraftfulla sensorn i E-M5 Mark III är särskilt utformad för att samarbeta med bildstabiliseringen (IS) och erbjuder bra optik och skarpa detaljer även när du rör dig eller fotograferar i mörker. Den reflexhindrande AR-beläggningen minskar spök- och ljuseffekterna direkt på sensorn.

TruePic VIII-bildprocessor
20M Live MOS-sensorn kompletteras perfekt av den avancerade bildprocessorn. Det dubbla, fyrkärniga systemet och den dedikerade AF-beräkningskretsen är kraften bakom supersnabb autofokus och enastående bildkvalitet.

Inbyggd bildstabilisering
E-M5 Mark III har inbyggd IS som erbjuder upp till 5,5 slutarstegs kompensation*, vilket innebär att inget stoppar dig från att ge dig ut och fota världen. Och den är inbyggd i kameran, så du kan ta skarpa foton utan stativ med alla objektiv. När du använder ett kompatibelt objektiv, som M.Zuiko Digital ED 12–100mm F4 IS PRO, ser funktionen synk-IS till att kameran och objektivet samarbetar perfekt för att erbjuda upp till 6,5 EV-stegs kompensation.

*Vid användning med M.Zuiko Digital ED 12–40mm F2.8 PRO inställd på 40 mm.

Ett komplett utbud av M.Zuiko Digital-objektiv
Med mer än 20 objektiv att välja bland erbjuder E-M5 Mark III ett smart system som låter dig ge uttryck för din kreativitet och passion för fotografi. Och du kan enkelt välja fotostil – makro, fisheye, ultra-telefoto … det finns inga gränser.

Högpresterande autofokus

121-punkters korstyp
Med otroliga 121 punkter i en korstypslayout och fasavkännande AF av on-chip-typ uppfyller E-M5 Mark III alla dina fotobehov. Du kan till och med fota mönster och motiv som rör sig snabbt med precision.

Hög precision
Det kan vara svårt att ta tydliga bilder i svagt ljus eller att fota mörka motiv mot en mörk bakgrund, men E-M5 Mark III klarar av utmaningen galant. Den snabba autofokusen är exakt även vid den största bländarinställningen och fångar upp färger och former för att få motivet att sticka ut.

AF-målläge
E-M5 Mark III är utformad för fotografering som passar dig och därför har den ett AF-målläge. Detta har sex alternativ för korrekt fokusering på motivet under action- eller makrofotografering. Denna knapp med en enda funktion låter dig föreviga scenen du vill snabbt och enkelt.

Ansikts-/ögonprioritering med AF
Om du vill fota porträtt eller helt enkelt föreviga människorna omkring dig kan E-M5 Mark III upptäcka mänskliga ansikten och ögon automatiskt. Resultatet är exakt fokusering på motivet varje gång du trycker på avtryckaren.

Design och ergonomi

Ikonisk design
E-M5 Mark III tar den ikoniska designen på det ursprungliga OM-systemet till nästa nivå. Deltaformen ovanpå kameran, en ikonisk del av OM-systemets design, återfinns även här. Den något avfasade övre kanten balanserar det läderliknande materialet och höjden på den övre delen perfekt, för att framhäva kamerans stil.

Enkel visning
Kanten på den elektroniska sökaren (EVF) på E-M5 Mark III är bredare, vilket ger kameran ett mer stabilt intryck och gör den enklare att använda. Den större sökaren med långt ögonavstånd gör det även möjligt för personer med glasögon att fota enkelt.

Stabilt grepp och kontroll
Greppets har utformats på ett smart sätt för att göra det mer bekvämt att hålla i E-M5 Mark III med tumstödet. Resultatet är ett säkrare grepp, vilket är viktigt när du tar spontana bilder eller filmar. Dessutom har lägesratten flyttats, för bättre kontroll.

Flexibel fotografering
Tack vare den vridbara LCD-skärmen på E-M5 Mark III slipper du knepiga och obekväma positioner när du fotar. Skärmen kan anpassas efter dig – oavsett om du fotar högt eller lågt. Detta är även ett måste när du filmar dynamiska scener.

Hyllad konstruktion

Väderbeständigt hus
Oavsett vart färden bär kan du ta med dig E-M5 Mark III. Dess omfattande tätningar gör den stänksäker, dammsäker och fryssäker ner till –10 °C. E-M5 Mark III klarar av till och med de tuffaste miljöerna – från regn och snö till damm.*

*För ett väderbeständigt system bör du välja ett väderbeständigt M.Zuiko Digital-objektiv.

Överljudsvågfilter (SSWF)
Få det bästa i klassen och känn dig trygg i vetskapen att du får skarpa resultat. När du byter objektiv på E-M5 Mark III avlägsnar kameran direkt eventuellt damm på sensorn genom att vibrera otroligt snabbt, mer än 30 000 gånger per sekund. Den speciella beläggningen på sensorn bidrar också till att förhindra att damm samlas.

”Nattbilder är den största utmaningen. Rätt färggraderingar, tydliga konturer, ett fint, varmt sken från lampor. E-M5 Mark III kan leverera allt detta och mer därtill. Med en pålitlighet som jag kan lita på.”

Det finns inga gränser

Fototeknik i E-M5 Mark III

För att hjälpa dig att ta dina bilder till nästa nivå hittar du en kraftfull sensor, avancerad bildprocessor och en rad hyllade Olympus-tekniker i den kompakta och lätta E-M5 Mark III.

Fotofunktioner som du bara hittar hos Olympus

Fokusgaffling och fokusstackning
Denna funktion hos E-M5 Mark III är perfekt för makrofotografering och ger dig skärpa ända ut i kanterna, som bilderna du hittar i naturböcker. Fokusstackning innebär att kameran tar flera foton av motivet och sedan staplar dem, för att skapa en enda bild med hög fokus och kvalitet. Fokusgaffling fungerar på ett liknande sätt men ger dig full kontroll genom att låta dig komponera bilderna manuellt på en dator.*

*Information om kompatibla M.Zuiko Digital-objektiv finns i de tekniska specifikationerna.

Live Composite-läge
Genom att slå dig fri med E-M5 Mark III kan du dessutom ta bilder när du vill, även nattetid eller i svagt ljus. Det är då lägena Live Composite och Live Bulb är bra, eftersom de låter dig föreviga stadsscener mot en stjärnbeströdd himmel eller vara kreativ med ljusspår. Och kontrollera exponeringen på LCD-skärmen innan du ens tar bilden.

50 MP High Res Shot med stativ
Det är möjligt att ta bilder med många detaljer, hög upplösning och definition med den här funktionen hos E-M5 Mark III. Den använder sensorväxlingar för att ta bilder i sekvens som sedan sammanfogas. Resultatet är en fantastisk bild på 50 megapixlar.

Anti-flimmer
Anti-flimmer
AV

Anti-flimmertagning och flimmerskanning
Avancerad teknik som är enkel att använda – det är poängen med dessa funktioner hos E-M5 Mark III. De minskar flimmereffekterna när antingen mekaniska eller elektroniska slutarfunktioner används. I båda fallen motverkas flimrande eller randiga mönster som orsakas av ljuskällan, för att skapa en slutgiltig bild med perfekt exponering.

Pro Capture

Tryck ner avtryckaren halvvägs – 14 bilder sparas i en buffert
När du trycker ner avtryckaren helt

Föreviga exakt det ögonblick du vill – tack vare Pro Capture på E-M5 Mark III. Den börjar fota så fort du trycker ner avtryckaren halvvägs, upp till 14 bildrutor som sparas tillfälligt. När du trycker ner avtryckaren hela vägen börjar den fota kontinuerligt, och sedan kan du gå tillbaka och välja den scen du vill ha.

Subject Tracking Cluster Display

Denna avancerade funktion gör det lättare än någonsin att fokusera på motiv som rör sig när du använder AF-spårningsfunktionen på E-M5 Mark III. Den använder ett kluster med spårningsfält som visas direkt på skärmen för att säkerställa precision och snabba resultat.

Snabb mekanisk slutare

Prova defokuseringseffekter när du fotar utomhus i starkt ljus – något som är möjligt tack vare den mekaniska slutaren på E-M5 Mark III vid max 1/8 000 sekunder. Även om du använder ett objektiv med stor diameter får du exakt exponering vid största bländare utan att behöva använda ett ND-filter.

Manual Focus Assistance

Exakt manuell fokusering
Det behöver inte vara krångligt att fokusera manuellt, speciellt inte med funktionen Manual Focus Assistance på E-M5 Mark III. Den förstorar området du vill fokusera på, så att du får till precis rätt fokusering.

Optimal prestanda
En annan praktisk funktion när du fokuserar manuellt på ett motiv med E-M5 Mark III: Focus Peaking. Den framhäver och visar fokustoppar på konturer, så att de blir riktigt skarpa.

AF-begränsare

En praktisk funktion som alla fotografer vill ha – AF-begränsare. Oavsett vilket objektiv du använder kan du begränsa autofokusområdet för att förhindra att E-M5 Mark III fokuserar på andra motiv i scenen, vilket ger snabbare fokusresultat. Ställ in upp till tre AF-områden och anpassa kontrollerna för att kunna aktivera funktionen direkt.

Enastående hanterbarhet

AF med pekplatta
För att du ska få större frihet när du fotar med den elektroniska sökaren (EVF) kan du använda pekskärmen på E-M5 Mark III som en pekplatta och placera autofokuspunkten där du vill ha den – precis som en markör. På så sätt kan du fortsätta titta genom sökaren samtidigt som du kan ändra fokuspunkten för bilden snabbt.

AF och slutare med pekfunktion
LCD-skärmen med pekfunktion på E-M5 Mark III låter dig inte bara ställa in autofokus intuitivt genom att trycka och dra med fingret, du kan även fota med ett enda tryck.

”Att ha en lätt och kompakt kamera gör en enorm skillnad när man sysslar med resefotografering. För mig är nya E-M5 Mark III den skillnaden. Jag kan resa i princip vart som helst och ha med mig allt jag behöver.”

Utformad för videografi

Fantastiska filmer

Gå från fotograf till videograf när du vill. E-M5 Mark III är även perfekt för att skapa filmer med skarp kvalitet och dynamisk, bioliknande känsla.

Femaxlig bildstabilisering för video

Bildstabilisering (IS) för video är riktigt bra, speciellt när man filmar utan stativ. När du panorerar med kameran blir filmsekvenserna trots allt tydligare och skarpare med ett IS-system som kompenserar för oönskade kameraskakningar. E-M5 Mark III erbjuder denna kompensation – på alla fem axlar.

4K-video av hög kvalitet

E-M5 Mark III är perfekt för autentisk filmning eftersom den är kompatibel med formaten 4K (3840 x 2160) och C4K (4096 x 2160). Vid en bildhastighet på 30p, 25p eller 24p med 4K, eller en bildhastighet på 24p med C4K, och en högsta bithastighet på 237 Mbps kan du filma i den digitala biostandarden för 4K.

Mikrofonuttag

Om du vill använda en extern enhet* för att ge din film bättre ljud är mikrofonuttaget praktiskt placerat på sidan av E-M5 Mark III, för enkel åtkomst. Välj den kompakta riktbara mikrofonen ME-31 eller inspelaren LS-P4 för Hi-Res-ljud, som kan anslutas direkt till blixtskon.

Mikrofonuttag

*Kräver ett blixtskofäste som är tillgängligt i handeln.

Vädertätning

Regniga dagar, minusgrader, dammiga platser – E-M5 Mark III fixar allt detta. Den är helt tätad mot elementen med Olympus hyllade vädertätningssystem, så att du kan ge uttryck för din passion när du vill.

En rad tillbehör

Utöver den kompakta riktbara mikrofonen ME-31* och inspelaren LS-P4* kan E-M5 Mark III även utrustas med kameragreppet ECG-5. Det erbjuder ett säkrare grepp samtidigt som du kommer åt avtryckaren och lägesratten.

*Kräver ett blixtskofäste som är tillgängligt i handeln.

”E-M5 Mark III låter mig väcka liv i känslor genom sökaren. Mitt eget perspektiv på naturen kombineras perfekt med den kraftfulla och exakta autofokusen vilket ger precis den bokeh jag vill ha för motivet.”

Otroligt praktisk

Stöd för användaren

E-M5 Mark är utformad för att göra livet som fotograf enklare. Med en rad praktiska funktioner som underlättar för dig ser denna OM-D-kamera till att du kan slå dig fri och fota med stil.

Elektronisk sökare med bra sikt

Den elektroniska sökaren (EVF) på E-M5 Mark III erbjuder en skärm med skarpa färger och fantastisk kontrast. En OLED-skärm med ca 2,36 miljoner punkter gör det enkelt att se, med en förstoring på 1,37x. Ögonavståndet på ca 27 mm är perfekt för personer med glasögon.

Anpassat läge

Kom snabbt åt de inställningar du använder oftast genom att helt enkelt vrida eller trycka. I C-läget kan du spara din favoritinställning, som fotoinställningar eller fotolägen, för att komma åt den snabbt och enkelt. Ytterligare två inställningar som du använder ofta kan också sparas så att du kommer åt dem via menyn.

Enkel Wi-Fi och Bluetooth®

E-M5 Mark III kan anslutas trådlöst till andra enheter – som en surfplatta eller smarttelefon med programvaran OI.Share – via Wi-Fi eller Bluetooth®, vilket innebär att du får större frihet att fota och föra över bilder utan kablar.

Praktisk USB-laddning

Med E-M5 Mark III har du en OM-D-kamera som tack vare praktisk USB-laddning inte behöver laddas via ett eluttag när du är på språng – i bilen, på hotellrummet eller flygplatsen. Du kan även ladda batterierna med en powerbank.

Scenlägen och konstfilter

Du har sex lättillgängliga teman med totalt 22 scenlägen att välja mellan, så att du kan hitta precis rätt inställning på E-M5 Mark III för ditt motiv eller din scen – från Portrait och Nightscape till Indoor och Close-ups. Lägg till ett av de 16 konstfiltren för imponerande resultat.

Jämför E-M5 Mark III

E-M5 Mark III
E-M10 Mark IV
E-M10 Mark III S
Jämför nu

M.Zuiko Digital-objektiv

Läs mer

Kameratillbehör

Läs mer

Programvara

Läs mer

Sound for video

Läs mer
Du kanske tycker det här är intressant?
 • test-and-wow

  Prova nu

  Utforska våra kameror och hitta din återförsäljare.

  Prova nu
   
   
  test-and-wow

  Prova nu

  Utforska våra kameror och hitta din återförsäljare.

  Prova nu
   
   
 • storelocator

  Återförsäljare

  Föredrar du personlig service? Hitta en OLYMPUS-återförsäljare nära dig.

  Hitta butik
   
   
 • cart

  Köp online

  Njut av smidig och bekväm shopping 24/7, köp din nya OLYMPUS produkt i vår online-shop idag.

  Köp online
   
   

MyOLYMPUS nyhetsbrev

Bli först med att uppdateras och öka din upplevelse med OM Digital Solutions.

Kundservice

Välj i listan nedan vad ditt ärende gäller.