Mobilversion Dölj

Det verkar som du använder webläsaren Internet Explorer 6. Den är numera för gammal.
För säkrare och mer pålitlig surfning rekommenderas uppgradering av din webläsare till en av följande:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Varför E-M1X?

Professionella behov i fokus

Genom att fullständigt uppfylla behoven hos proffsen levererar E-M1X det absoluta förtroende som alla fotografer förväntar sig - med bättre manövrering, ergonomi och stabilitet genom hela tagningen. Detta avancerade system av innovativ teknik och funktioner har tagits fram för att ta spelet en nivå högre.

Pålitlighet och rörlighet av klass

 • VATTEN
 • IS
 • SAND

Frihet utan kompromisser

Oavsett om ditt uppdrag tar dig på resa i naturen, till ett sportevenemang eller in i studion har E-M1X professionella funktioner som tillgodoser alla fotograferingsstilar - varje gång.

Inbyggt vertikalt grepp

E-M1X ger dig allt du behöver i ett och har ett inbyggt vertikalt grepp. Eftersom uppbyggnaden är densamma för både det vertikala och det horisontala greppet kan fotografen använda samma intuitiva handrörelser vid tagning i både porträtt- och landskapsläge. Med två batterienheter är den idealisk för längre uppdrag.

Världens bästa bildstabilisering (IS)

Olympus ingenjörer har fört IS ytterligare ett steg framåt genom att introducera den omkonstruerade gyrosensorn. Den levererar den precision som E-M1X kräver, med resultat utan motstycke i andra kameror. Denna avancerade teknik gör kompensation upp till 7,5 slutarsteg möjlig för att eliminera behovet av ett stativ och möjliggöra frihandstagning.

(Baserat på CIPA-standarden, inom systemkameror, när E-M1X används tillsammans med objektivet M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO, per januari 2019)

Världens bästa vädertäta hus

Tack vare den hyllade OM-D-vädertätningen i E-M1X kan professionella fotografer ge sig på valfri scen - i regn, snö och sand - utan att oroa sig. Nu även med ytterligare tätning för SD-kortfacket och alla andra lock, såväl som för uttagen för fjärrkabel, mikrofon och hörlurar.

(Baseras på standarden IEC 60529, tillsammans med M.Zuiko vattenskyddat objektiv, per januari 2019)

Haptiska knappar och förbättrad ergonomi

Den särskilt formgivna höjden, formen och karakteristiken hos varje enskild knapp och ratt innebär att du enkelt kan känna dem du behöver och helt kan koncentrera dig på fotografering genom sökaren. Både knapparnas placering och hantering har förfinats för att ge bättre ergonomi, vilket är särskilt bekvämt vid långa fotosessioner.

Klassledande överljudsvågfilter (SSWF)

Den bästa i klassen har nu blivit ännu bättre. Det förfinade SSWF erbjuder en högre nivå av pålitlighet när du byter objektiv. Smuts och damm har ännu mindre chans att förstöra foton och utrustning.

Länge slutarlivslängd

Efter strikt testning har slutargardinen hos E-M1X visats erbjuda ett operativt liv i klasstoppen med 400 000 tagningar.

Dubbla kortplatser

Med två UHS-II-fack kan du alltid vara säker på att kameran levererar samma prestanda även när ett kort är fullt. Proffs kan spara bilder på båda korten och alltid ha en säkerhetskopia, så att ett foto aldrig går förlorat.

USB-laddning

E-M1X är Olympus första kamera som stöder ström via USB på upp till 100 watt. Detta gör dig oberoende av nätadaptern var du än befinner dig och ger alternativet att ladda batterierna från ett batteripack. Med stöd för dubbla batterier kan två batterier laddas i kameran samtidigt på bara två timmar.

Lång batteritid

Upp till 2 580

Kraften hos dubbla batterier ger fotografer chansen att ta upp till 2 580 bilder innan laddning behövs, vilket är idealiskt för långa fotosessioner och arbete på fjärran platser.

”För actionfotografering behöver jag en kamera som är robust, lättviktig, portabel, av hög kvalitet och snabb, och OM-D E-M1X ger mig allt detta.”

Fernando Marmolejo
Olympus-visionär, Spanien

Se video

Nyutvecklad autofokus

Precision med rätt funktion

Autofokussystemet (AF) hos OM-D har konstruerats om från grunden för E-M1X. Från ytterligare fokuspunkter för olika scener till en ny fokusalgoritm låter autofokusen fotografen koncentrera sig på kompositionen.

AF med intelligent motivdetektering

AF med intelligent motivdetektering är perfekt för att fota djur och natur när saker rör på sig snabbt eftersom den detekterar specifika motiv för exakt fokusering och spårning. Med version 2.0 av den inbyggda programvaran får du även AF med fågeldetektering som detekterar fågelns öga och kontinuerligt fokuserar på det. På så sätt kan du fokusera på kompositionen och bilden.

AF-lågintensitetsgräns

Med ner till -6 EV-steg tar den här funktionen bort bekymren vid fotografering i svag belysning. Den känsliga autofokusen hanterar högprecis fokusering även i mörka miljöer.

(Baserat på M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 Pro-objektivet i S-AF-läge vid ISO 100)

Multiväljare (joystick)

Den här intuitiva joysticken, som finns på båda greppen, gör det snabbt och enkelt att byta AF-områden vid sekvenstagning och filminspelning, särskilt när sökaren används.

AF-målläge

Enstaka AF / Liten AF

Rutnätet är idealiskt för att klart fånga små motiv i vilken scen som helst. Med Liten AF är exakt detaljfokusering enkel vid makrofotografering.

5-punkters grupp

Detta AF-läge skapades med sport i åtanke där det är en grupp av människor och där målet är att få ett mellanstort område i fokus medan motivet flyttar sig.

9-punkters grupp

För större rörliga motiv eller sporter, eller evenemang av alla slag, fokuserar det här AF-läget på ett utökat område med 9 punkter.

25-punkters grupp

AF-målläget kan anpassas för alla motiv eller scener och omfattar även 25-punkters fokusering när 121 punkter är för omfattande.

121-punkters

Största möjliga antal autofokuspunkter låter fotografen ta snabba bilder, särskilt när en grupp motiv rör sig över hela vyn.

Min meny

Anpassa en meny med de inställningar du använder oftast - upp till 35 - och ha dem alltid tillgängliga utan trassel. Gränssnittet har skapats särskilt tillsammans med professionella fotografer.

Pro Capture

 • Ögonblicken du vill föreviga

  Pro Capture har utvecklats just för actionfoto och börjar spela in bildrutor - upp till 35 i det fullupplösta RAW-formatet - innan avtryckaren har tryckts ner helt. Detta låter fotografen fånga det exakta ögonblicket med hög bildkvalitet.

Handhållen High Res Shot

Den här funktionen, som har skapats för fotografer som inte vill begränsa sig med ett stativ eller vars uppdrag tar dem till platser där stativ inte är tillåtna, skapar en enda högupplöst bild som motsvarar en bild tagen med en 50M-sensor - utan några tecken på oskärpa orsakad av handskakningar.

Live ND

I Live ND kan fotografer uppnå effekterna av en långsam slutare utan behov av ett dyrt externt filter. Bilden kan granskas i sökaren och effekten redigeras innan du ens tar bilden.

Fältsensorsystem

E-M1X har ett inbyggt system som lagrar din plats, tid, höjd och riktning – idealiskt för fotografer som behöver fotoinformation för effektiv bildhantering.

Wi-Fi-tagning

Dra nytta av effekten av tethering - utan sladd. Wi-Fi låter dig överföra bilder från E-M1X till datorn utan att använda kablar. Detta ger fotografer större frihet vid fotografering, särskilt i studion.

”Proffs är alltid på jakt efter en kamera med ultrahöga prestanda som levererar resultat i snabba serier och med en supersnabb autofokus, såväl som med ett enormt utbud av professionella objektiv. Detta fann jag hos E-M1X.”

Laurent Vu
Olympus-visionär, Frankrike

Se video
 • Firmware-uppdatering 2.1

Få ut mer av din fotografering

Ladda ner den senaste inbyggda programvaran till din E-M1X och upptäck hur nya funktioner låter dig uppleva fotografering och filmning på en ny nivå.

 • AF med fågeldetektering

  Den här funktionen låter dig fokusera på fåglar även om de är dolda i buskar eller skog – perfekt för att fota fåglar som flyger eller vilar. På så sätt blir handhållen fågelfotografering utomhus mer flexibel och komponeringen enklare. Funktionen detekterar fågelns öga och fokuserar kontinuerligt på det åt dig. Om ögat inte detekteras spårar den huvudet eller kroppen. AF med fågeldetektering fungerar även med Pro Capture-läget på alla digitala M.Zuiko-objektiv.

 • Utmatning av RAW-videodata och förbättrad IS

  Med dessa nya funktioner kan du förbättra din videografiupplevelse. Version 2.1 av den inbyggda programvaran har stöd för utmatning av RAW-videodata till en extern Atomos Ninja V Monitor-inspelare via HDMI, för professionell efterbearbetning. Utmatningen är i formatet 12-bitars 4K 24/25/30P eller Cinema 4K 24P. Och tack vare den förbättrade IS för handhållen filmning som är inbyggd i E-M1X behöver du ingen gimbal när du använder den externa skärmen.

 • Fokusindikator

  Det manuella fokuseringsalternativet öppnar upp en hel värld av kreativitet – och med fokusindikatorn får du den information du behöver. När du vrider på fokusringen talar fokusindikatorn enkelt om vilken fokuseringsriktning du använder och det ungefärliga fokusläget. Informationen visas klart och tydligt på skärmen på E-M1X.

Överlägsen video

Livet står inte stilla

Utöver foton av professionell kvalitet är E-M1X en mästare på filskapande. Den innehåller alla de extrasaker som filmaren behöver för att fånga ögonblick medan de händer.

C4K-film

Med det ultrahöga C4K-filmformatet (4096 × 2160) har filmskapare inte bara den högsta inspelningsupplösningen hittills utan även större flexibilitet när det kommer till efterproduktionen.

Full HD Ultra HD (4K) C4K

Världens bästa bildstabilisering (IS)

Rörliga bilder kräver ett flexibelt bildstabiliseringssystem som justerar kompensationen i harmoni med hur du panorerar kameran. E-M1X är världens första kamera som erbjuder denna flexibilitet till filmaren - på en kvalitetsnivå som ingen annan på marknaden kan erbjuda.

(Baserat på CIPA-standarden, inom systemkameror, när E-M1X används tillsammans med objektivet M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO, per januari 2019)

Världens bästa vädertätade hus

E-M1X är fullt tätad mot regnväder, minusgrader och dammig luft. Tack vare ytterligare tätning i uttagen för fjärrkabel, mikrofon och hörlurar elimineras behovet av bökiga regnskydd.

(Baserat på standarden IEC 60529, tillsammans med M.Zuiko väderskyddat objektiv, per januari 2019)

OM400-log

För att balansera de föränderliga ljusförhållanden som är typiska vid dokumentär- och naturfilmande möjliggör E-M1X log-tagning. OM400-log ger filmer utan detaljförluster i skuggorna eller överexponering i högdagrarna och ett filmskapande med större kreativ frihet genom färgkorrektion.

Ultrarapid 120 bilder/s

Tillgänglig vid Full HD-inspelning ger den här funktionen mer filmiska inspelningar med en slow-motion-känsla. Rörelser hos motivet kan undertryckas för att skapa dynamik i filmen.

”Med sin bildkvalitet, sättet den hanteras på, sin tålighet, sin stabilisering, som är en verkligt viktig nyckelfunktion, låter verkligen E-M1X mig använda kameran på ett friare sätt i studion och när jag strukturerar scener.”

Janne Amunét
Olympus-visionär, Finland

Se video

Upptäck fler E-M1X-funktioner

Jämför nu

Utforska Pro-objektiv

Läs mer

Skaffa Pro-service

Läs mer
Du kanske tycker det här är intressant?
 • test-and-wow

  Prova nu

  Utforska våra kameror och hitta din återförsäljare.

  Läs mer
   
   
  test-and-wow

  Prova nu

  Utforska våra kameror och hitta din återförsäljare.

  Läs mer
   
   
 • storelocator

  Återförsäljare

  Föredrar du personlig service? Hitta en OM Digital Solutions-återförsäljare nära dig.

  Hitta butik
   
   
 • cart

  Köp online

  Njut av smidig och bekväm shopping 24/7, köp din nya OLYMPUS produkt i vår online-shop idag.

  Köp online
   
   

MyOLYMPUS nyhetsbrev

Bli först med att uppdateras och öka din upplevelse med OM Digital Solutions.

Kundservice

Välj i listan nedan vad ditt ärende gäller.