Mobilversion Dölj

Det verkar som du använder webläsaren Internet Explorer 6. Den är numera för gammal.
För säkrare och mer pålitlig surfning rekommenderas uppgradering av din webläsare till en av följande:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

 

OM-D E-M1 Mark III
INGA GRÄNSER. SLÅ DIG FRI.

Varför E-M1 Mark III?

Ta din fotografering utan stativ till nästa nivå

En helt portabel design i kombination med kompromisslös bildkvalitet under alla förhållanden gör E-M1 Mark III till det ultimata verktyget när du vill få hisnande resultat. Ta din proffsfotografering – från natur och landskap till kvällsbilder och videor – till nästa nivå utan att tyngas ned.

Portabilitet för proffs

Hisnande bilder utan klumpig utrustning

OM-D E-M1 Mark III är en professionell modell som tar kvalitetsbilder med ett kompakt och lätt kamerasystem, vilket gör det möjligt att ta enastående bilder oavsett förhållanden.

Oöverträffad portabilitet och komfort

Hälften så stort och hälften så tungt*

Större rörelsefrihet
Systemet med E-M1 Mark III och de digitala M.Zuiko-objektiven är kompakt och lätt, så att du kan fokusera helt på att fota. Under fotouppdrag på stränga eller tuffa platser är det lättare att ta sig uppför branta backar – så att du kan fota från den bästa platsen.

*För kameror med utbytbara objektiv i februari 2020.

Fota längre med mindre påfrestningar
Systemet med E-M1 Mark III och de digitala M.Zuiko-objektiven är lätt, vilket innebär mindre påfrestningar när du fotar utan stativ så att du inte blir lika trött. Systemet passar även perfekt i en liten eller mellanstor fotoryggsäck, vilket innebär att du alltid kan ta med det som handbagage.

Enastående grepp
E-M1 Mark III har ett grepp som säkerställer att du kan hålla ordentligt och säkert i kameran, vilket är extra praktiskt när du fotar utan stativ eller använder teleobjektiv. Den övergripande designen är ergonomisk och intuitiv, så att du enkelt når knapparna, multiväljaren och reglagen.

Världens bästa bildstabilisering*

Inbyggd femaxlig bildstabilisering
E-M1 Mark III har en inbyggd, femaxlig bildstabilisering (IS) med gyrosensor, vilket gör den perfekt om du vill ta skarpa bilder utan stativ eller på kvällen. Den erbjuder upp till 7,0 slutarstegs kompensation eller upp till 7,5 stegs kompensation tillsammans med den femaxliga synk-IS i kompatibla objektiv.**

*För kameror med utbytbara objektiv i februari 2020.

**7,0 steg med M.Zuiko Digital ED 12‒40mm F4 PRO vid en brännvidd på 40 mm (35 mm-ekvivalent: 80 mm); 7,5 steg med M.Zuiko Digital ED 12‒100mm F4 PRO vid en brännvidd på 100 mm (35 mm-ekvivalent: 200 mm), halvvägs frisläppt IS AV, bildhastighet: hög. Båda uppfyller CIPA-standarderna med korrigering för 2 axlar (vridning och lutning).

Utan bildstabilisering

Med bildstabilisering

Enastående skärpa
Den femaxliga IS ger dig även skarpa bilder vid högkvalitativ fotografering utan stativ med låga ISO-nivåer – till exempel i svagt ljus eller på kvällen. Kompensationsprestandan gör till och med ”fotografering utan stativ i 4 sekunder”** möjligt.

*För kameror med utbytbara objektiv i februari 2020.

**Enligt Olympus testförhållanden. Eftersom fotoförhållandena kan variera kan resultaten inte garanteras.

Tydlig, skarp bildkvalitet

TruePic IX
För att kunna erbjuda en rad olika fotofunktioner har E-M1 Mark III den nyaste bildprocessorn: TruePic IX. Handhållen High Res Shot, Live ND, Starry Sky AF osv. är nu möjligt med en enda effektiv processor. För att ge samma höga prestanda kräver E-M1X två TruePic VIII-processorer.

20M Live MOS-sensor
20MP Live MOS-sensorn och TruePic IX erbjuder tillsammans bilder av toppkvalitet med den höga optiska prestandan hos M.Zuiko Digital Pro-objektiven. Den fångar upp ljuset som objektivet tar in för att skapa fina bilder med tydliga detaljer. Den reflexhindrande AR-beläggningen minskar ljus- och spökeffekter direkt på sensorn.

Ett komplett utbud av M.Zuiko Digital-objektiv
Med mer än 20 M.Zuiko Digital-objektiv att välja mellan kan du hitta ett för varje fotouppdrag. Från zoom till fast, fisheye till ultra-telefoto – avancerad objektivteknik ger högupplösta bilder av en rad olika scener.

Högupplöst fotografering

Handhållen High Res Shot
Denna funktion är utformad för att du ska kunna ta skarpa bilder med bättre brusreducering på platser där det inte går eller inte är praktiskt att använda ett stativ, tack vare en komposition som motsvarar den höga upplösningen vid 50MP. En färdig bild består av 16 olika bilder och funktionen är perfekt för landskapsfotografering som kräver skarpa detaljer.

Ladda ner ett exempel på High Res Shot

Så fungerar High Res Shot
Minimala rörelser uppstår naturligt vid fotografering utan stativ. För att ge tydliga, skarpa bilder används denna rörelse mellan två bilder för att generera ett enda högupplöst foto som motsvarar ett som tagits med en 50MP-sensor.

Högupplösningstagning

Tripod High Res Shot
Denna funktion är speciellt utformad för landskapsfotografering och genererar ett enda högupplöst foto som motsvarar ett som tagits med en 80MP-sensor. Bildsensorn i E-M1 Mark III rör sig 0,5 pixel i taget för att ta 8 bilder som sedan kombineras. Samtidigt motverkas artefakter som porlande vatten.

Ladda ner ett exempel på High Res Shot

Live ND

Inbyggd Live ND möjliggör långa exponeringseffekter under ljusstarka förhållanden utan behov av ett externt filter – så att du sparar plats i fotoväskan och har mindre att bära på. Du kan välja nivå, mellan ND2 (1 EV-steg) och ND32 (5 EV-steg), och se effekten av slutarhastigheten live, antingen i sökaren eller på skärmen innan du tar bilden.

Tom Ormerod
Olympus-visionär, Storbritannien

“Solen hade precis gått ner och undersidan av molnen lystes fortfarande upp lite när lamporna började tändas i staden. Jag använde läget Handhållen High Res Shot för att föreviga alla detaljer i scenen.”

Se video

Absolut pålitlighet

Fullständig frihet när du fotar

För att uppfylla behoven hos fotografer inom olika fält är E-M1 Mark III utformad runt ett solitt hus i magnesiumlegering med vädertätning och vårt berömda dammskyddssystem.

Fota i alla situationer

Väderbeständig konstruktion
Fota i alla klimat och miljöer utan att behöva krångla med regnskydd. För att du ska kunna fokusera på bilderna har E-M1 Mark III ett hus med damm- och stänkskydd i IPX1-klass som dessutom är fryssäkert ner till –10 °C – en konstruktion som verkligen uppskattas av professionella fotografer.*

*För ett väderbeständigt system bör du välja ett väderbeständigt M.Zuiko Digital-objektiv.

Hus i magnesiumlegering
Tack vare den solida konstruktionen i magnesiumlegering och den avancerade vädertätningen är E-M1 Mark III otroligt tålig men samtidigt lätt. På så sätt får du större frihet när du fotar i stränga eller tuffa miljöer.

Hållbar slutarenhet
E-M1 Mark III uppfyller kraven hos produktiva professionella fotografer som vill ta den perfekta bilden. En orsak till detta är den mycket tåliga slutarenheten som klarar av 400 000 foton*.

*Enligt Olympus testförhållanden.

Snabb USB-effekt

Om ditt fotouppdrag innebär att du är på resande fot mycket eller tar dig till avlägsna och kalla platser kan du bara ansluta en powerbank med kraftöverföring till din E-M1 Mark III. Använd den för att ladda batteriet på bara två timmar tack vare maxeffekten på 45 W – eller som en strömkälla för att fortsätta fota.*

*En uteffekt på 2,9 V 3 A, 15 V 2 A eller 15 V 3 A krävs. Laddning är bara möjligt när kameran är avstängd.

Dammfria bildresultat

Byt objektiv utan bekymmer. E-M1 Mark III har SSWF vilket gör det möjligt att undvika fläckar på bilderna på grund av smuts eller damm som samlas på sensorn. Detta beror på att sensorn vibrerar ultrasnabbt för att omedelbart avlägsna små partiklar. Olympus var en pionjär inom dammskyddssystem och har tagit den speciella damminskande beläggningen från E-M1X och använt den på E-M1 Mark III.

Skärmmeny i proffsklass

Min meny
Anpassning och snabb tillgång till dina favoritinställningar gör E-M1 Mark III till det ultimata fotoverktyget. Spara de inställningar du använder oftast – upp till 35 – i Min meny. Tryck bara på filmknappen för att registrera, ta bort eller sortera en punkt i Min meny.

Anpassade lägen
Användargränssnittet ger dig snabbt och enkelt tillgång till fyra anpassade lägen. Varje läge – C1 till C4 – låter dig spara en favoritinställning beroende på vilka scener du fotar mest eller vilka inställningar du föredrar.

Optimerad kontrollpanel på skärmen
Med E-M1 Mark III får du största möjliga kontroll över din fotostil. Med läget Control Panel på den bakre skärmen kan du få en snabb överblick över kamerans grundinställningar.

LV-boost
Justera ljusstyrkan på LV-skärmen (LiveView) så att den passar omgivningarna, vilket gör det lättare att se motiv i mörka scener, till exempel när du fotar stjärnor på natten. Du kan tilldela en Fn-knapp på E-M1 Mark III funktionen att slå på och av LV-boost, och inställningarna ändras genom att du vrider på reglaget samtidigt som du trycker in knappen.

Bildhantering och säkerhetskopiering

Snabbt bildval
För att snabbt välja flera bilder på en gång vrider du bara på reglaget samtidigt som du håller filmknappen intryckt. På så sätt kan du dela, organisera och radera bilder mer effektivt.

Dubbla kortplatser
Absolut pålitlighet innebär även hög fotokapacitet. Med två fack för minneskort – ett UHS-II och ett UHS-I – fortsätter E-M1 Mark III att erbjuda hög prestanda även när ett kort är fullt. På så sätt kan du spara bilder på båda korten eller alltid ha ett reservkort, så att du aldrig missar en bild.

Geraint Radford
Olympus-visionär, Storbritannien

“När man arbetar så nära motivet är skärpedjupet väldigt begränsat. Så jag ställde in min E-M1 Mark III på fokusstackning med 9 bilder. Resultatet är mycket mer djup samtidigt som den suddiga bakgrunden bevaras.”

Se video

Autofokus av proffskvalitet

Prestanda utan kompromisser

Autofokussystemet i E-M1 Mark III har utvecklats ytterligare med en avancerad AF-algoritm som tar bilden vid precis rätt tidpunkt – även när du fotar rörliga motiv.

121 fokuspunkter

Med ett autofokusområde som täcker 75 % vertikalt och 80 % horisontellt kan E-M1 Mark III spåra rörliga motiv över ett stort område korrekt. Den speciella layouten av korstyp låter dig fokusera korrekt på motivet eller scenen och föreviga dem med skärpa – både mitt i bilden och i utkanterna.

Ultrasnabb sekvensfotografering

Max 18fps AF/AE-spårning vid sekvensfotografering
Föreviga rätt ögonblick med mycket exakt AF som följer motivet under snabb sekvensfotografering. Fota med 20,37 miljoner effektiva pixlar och spara max 76* kontinuerliga RAW-bilder vid 18fps – eller få en buffert på max 286* kontinuerliga RAW-bilder vid 10fps.**

*Vid användning av SD-kort på 32 GB, Silent Sequential L C-AF, slutarhastighet 1/1 000 sek, största bländarinställning, ansiktsprioritering av. Fotohastigheten sjunker när ISO 8000 eller högre används

**I sekvensfotograferingsläge L.

Max 60fps AF/AE låst sekvensfotografering
Denna funktion är perfekt när du vill fokusera på en fast punkt på motiv som rör sig väldigt snabbt och fota blixtsnabba detaljer i HD som det mänskliga ögat inte kan se. Den snabba sekvensfotograferingen förevigar varje ögonblick vid 60fps.

Multiväljare

Få den fantastiska komposition du förväntar dig tack vare den flerriktade AF-punktväljaren. Med hjälp av den kan du snabbt flytta AF-positionen medan du tittar genom sökaren. Vid sekvensfotografering och filmning kan du snabbt flytta AF-området så att det passar rörliga motiv.

Autofokuslägena Starry Sky

Att fokusera för astrofotografering, normalt med manuell fokusering, är nu möjligt med otroligt korrekt autofokus. Denna funktion är ett måste för alla som vill ta seriösa bilder av natthimlen och beundras av proffsfotografer.

Utvecklad ansikts-/ögonavkänning

Förbättrad porträttprestanda
Autofokusfunktionen ansikts- och ögonavkänning har fått bättre spårningsprestanda och är mer exakt. Tack vare den höga bildbearbetningsprestandan i den nya TruePic IX-processorn och förbättringar av AF-algoritmen har den automatiska avkänningen och fokuseringen utvecklats.

För alla porträttstilar
Den utvecklade ansikts- och ögonavkänningen är perfekt för både freestyle- och studiofotografering eftersom den spårar även små ansikten exakt – även i scener där det normalt inte går att känna av, som sidan av huvudet.

Olika autofokusalternativ

Enkel AF/litet AF
För små motiv i en scen är rutnätet för läget Enkel AF perfekt. Det fungerar även med makrofotografering i läget Litet AF där exakt punktfokusering är viktigt.

Grupp med 5 punkter
Om du fotar sport eller motiv som rör sig snabbt låter detta läge dig fokusera på medelstora punkter i en grupp människor.

Grupp med 9 punkter
Om du vill utöka fokusområdet till 9 punkter, till exempel när du fotar större motiv som rör sig eller evenemang av olika typer, väljer du detta läge.

Grupp med 25 punkter
Ju fler punkter du väljer, desto större blir fokusområdet. Detta läge är extra praktiskt när du fotar stora motiv som rör sig snabbt.

Alla punkter
När motivet är en grupp som rör sig över hela scenen är det här läget perfekt om du vill fota snabbt.

Subject Tracking Cluster Display
Denna funktion är perfekt för motiv som rör sig eftersom den gör det enkelt att fokusera med spårningsfunktionen i E-M1 Mark III. En klusterdisplay som rör sig tillsammans med motivet låter dig bekräfta att motivet alltid är i fokus. E-M1 Mark III erbjuder även Super Spot AF, för makrofotografering, och Focus Peaking, för manuellt fokusstöd.

Ytterligare autofokusalternativ

Anpassat AF-målläge
Anpassa AF-målområdet så att det passar motivets beteende. Välj mellan 11 vertikala eller horisontella punkter, plus tre nivåer av vertikala och horisontella rörelsesteg i AF-området.

Känslighet för C-AF

-2

-1

0

1

2

Håller fokus på huvudmotivet medan andra motiv rör sig framför det.

Standard (rekommenderas)
Den bästa inställningen för en rad olika motiv.

Förbättrar AF-prestandan ytterligare med motiv i rörelse som snabbt byter riktning.

Känslighet för C-AF

Fördröjd

Snabb

AF-respons

Stabil

Slumpmässig

Känslighetsinställningar för C-AF
För att öka fokusprestandan kan du välja mellan fem känslighetsnivåer vad gäller spårning, för att matcha motivet eller scenen.

AF-begränsare
AF-begränsaren ger snabbast möjliga autofokusprestanda och låter dig begränsa autofokusområdet, så att du kan förhindra att E-M1 Mark III fokuserar på andra motiv i scenen. Du kan ställa in upp till tre AF-områden och tilldela dem ett anpassat reglage, så att de snabbt kan aktiveras och inaktiveras.

AF-anpassning för vertikala/horisontella positioner
Du kan ställa in alternativ för AF-målläge och AF-områdespositioner i både horisontella och vertikala fotopositioner. För mesta möjliga komfort när du fotar vertikalt kan du komplettera kameran med batterigreppet HLD-9 (tillval) som har en dedikerad pilknapp, reglage och funktionsknappar.

Lågintensitetsgräns för AF
Fokusera enkelt med hög precision på mörka platser eller på motiv med dålig kontrast, ända ned till –6EV*, med denna praktiska funktion.

*Vid användning av S-AF, ISO 100 och ett M.Zuiko Digital Pro F1.2-objektiv.

Denis Smith
Olympus Visionary, Australia

Som gjord för filmare

Bioliknande filmer

Utöver enastående bilder kan du även skapa fantastiska filmer med E-M1 Mark III. Den särskilt utformade bildstabiliseringen fungerar även med videor, så att de blir skarpa när du inte använder stativ.

Se video

Inspelning i 4K och Cinema 4K utan stativ

Filma utan kameraskakningar i alla situationer – detta är möjligt tack vare en kombination av den femaxliga bildstabiliseringen (sensorväxlingar) och elektronisk stabilisering särskilt för video. Detta möjliggör filmning utan stativ i högupplöst 4K- och digitalt Cinema 4K-format (4096 x 2160) utan extra utrustning.

Full HD Ultra HD (4K) C4K

OM-Log400

Naturlig

OM-Log400 + gradering

OM-Log400
Få större kreativ frihet för färggradering med OM-Log400-läget som utformats för efterbearbetning och redigering. På så sätt är du fri att fota utan att oroa dig för att bilderna blir överexponerade eller att detaljer i mörka partier och högdagrar går förlorade.

Autofokus för video

Enkel AF/litet AF
För små motiv i en scen är rutnätet för läget Enkel AF perfekt. Det fungerar även med makrofotografering i läget Litet AF där exakt punktfokusering är viktigt.

Grupp med 9 punkter
Om du vill utöka fokusområdet till 9 punkter, till exempel när du fotar större motiv som rör sig eller evenemang av olika typer, väljer du detta läge.

Grupp med 25 punkter
Ju fler punkter du väljer, desto större blir fokusområdet. Detta läge är extra praktiskt när du fotar stora motiv som rör sig snabbt.

Alla punkter
När motivet är en grupp som rör sig över hela scenen är det här läget perfekt om du vill fota snabbt.

Höghastighetsfilm (120fps)

Ge din film bioliknande dynamik genom att pausa motivets rörelser och ge videon en slow motion-känsla. Samtidigt spelar du in i full HD-kvalitet (1920 x 1080) vilket ger fantastiska resultat på en full HD-skärm.

Anslutning till externa enheter

HDMI-bildskärmsanslutning
Seriösa videografer kan ansluta en HDMI-skärm för autentisk videoproduktion. Stöd för 4:2:2-utmatning möjliggör bättre färgkorrigering. Skärmläget gör det möjligt att använda en extern skärm och med Inspelningsläget kan du spela in till en extern inspelningsenhet.

Hi-Res-ljudinspelning med LS-P4
Kombinera E-M1 Mark III med PCM-inspelaren LS-P4 så får du skarpare och tydligare professionellt ljud till dina filmer. Zooma ljudet till källan genom att justera mikrofonens riktning. Detta är perfekt för inspelning i naturen, till exempel fågelsång när du filmar med ett telefoto-objektiv i skogen.

Brooke Bartleson
Olympus Visionary, USA

Se video

Specialfunktioner

Pro Capture

 • När du trycker ned avtryckaren halvvägs sparas upp till 35 bilder i bufferten. När du trycker ned avtryckaren helt

  Ögonblicken du vill föreviga

Du är alltid redo för rätt ögonblick. Pro Capture börjar spara bilder – upp till 35 i fullupplöst RAW-format – innan man trycker ned avtryckaren helt. På så sätt kan fotografen när som helst föreviga oförutsägbara ögonblick med hög bildkvalitet.

För alla fotosituationer

Lägena Live Composite/Live Bulb/Live Time
Dessa tre funktioner ger dig perfekt kontroll över bilder med lång exponering. Med Live Composite, Live Bulb och Live Time kan du se hur den långa exponeringen utvecklas direkt på skärmen eller i sökaren och avsluta den vid precis rätt tillfälle för att få bilden du vill.

Fokusstackning och fokusgaffling
Få större skärpedjup vid makro- eller landskapsfotografering. Välj mellan 3–15 bilder som ska användas för att skapa en helt fokuserad bild med fokusstackning. Fokusgaffling sparar upp till 999 bilder som sedan kan användas med Olympus Workspace för att skapa en bild med ännu större fokusområde.

Anti-flimmertagning och flimmerskanning
Fotoläget anti-flimmer minskar de flimrande effekter som kan uppstå i artificiell belysning. E-M1 Mark III kan känna av frekvensen i artificiell belysning och aktiverar slutaren vid maximal ljusstyrka, för att anpassa ojämn exponering och färg mellan bildrutorna.

Inbyggd bildjustering

Utan fisheye-kompensation

Med fisheye-kompensation

Fisheye-kompensation
Få fyra objektiv i ett. Använd M.Zuiko Digital ED 8mm F1.8 Fisheye PRO som det är eller ta bort fisheye-effekten och använd objektivet som ett vidvinkelobjektiv i ett av tre bländarlägen. Du kan se korrigeringseffekten i Live View på skärmen eller i sökaren på E-M1 Mark III.

Utan keystone-kompensation

Med keystone-kompensation

Keystone-kompensation
Fota arkitektur med raka linjer och få samma effekt som med ett tilt-objektiv. Du kan se effekterna i Live View medan du använder trapetsformad kompensation och perspektivförbättring samtidigt på bildens horisontella och vertikala riktning.

Snabb elektronisk sökare

Snabb elektronisk sökare
Den snabba EVF håller takten med dina snabba sport- eller naturmotiv med max 120fps och en minsta fördröjning på 0,005 sekunder. Den har optisk sökarsimulering (S-OVF) som gör det enklare att se detaljerna i motivet när du fotar i motljus eller mörker.

Jämför E-M1 Mark III

Jämför nu

Utforska Pro-objektiv

Läs mer

Skaffa Pro Service

Läs mer

Ta en titt på programvaran

Läs mer

Få bättre videoljud

Läs mer

Lägg till tillbehör

Läs mer
 • test-and-wow

  Prova nu

  Utforska våra kameror och hitta din återförsäljare.

  Läs mer
   
   
  test-and-wow

  Prova nu

  Utforska våra kameror och hitta din återförsäljare.

  Läs mer
   
   
 • storelocator

  Återförsäljare

  Föredrar du personlig service? Hitta en OM Digital Solutions-återförsäljare nära dig.

  Hitta butik
   
   
 • cart

  Köp online

  Njut av smidig och bekväm shopping 24/7, köp din nya OLYMPUS produkt i vår online-shop idag.

  Köp online
   
   

MyOLYMPUS nyhetsbrev

Bli först med att uppdateras och öka din upplevelse med OM Digital Solutions.

Kundservice

Välj i listan nedan vad ditt ärende gäller.

Du kanske tycker det här är intressant?