Du verkar vara på denna site med Internet Explorer 6. Den webbläsaren är nu inaktuell.
For safer, more reliable browsing it is recommended that you upgrade your browser to one of these browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Företagets struktur

Olympus Europa har 6 300 anställda på dess huvudkontor i Hamburg och dess 34 dotterbolag i EMEA-regionen. Under verksamhetsåret 2014/2015 uppgick Olympus försäljning i Europa till 1,65 miljarder Euro.

Medical Systems-divisionen

Divisionen Medical Systems utgör Olympus största affärsområde. Olympus har som mål att ständigt finna bättre och mer ekonomiska lösningar på medicinska problem, vilket förbättrar patienternas välbefinnande, förbättrar arbetsmiljön för läkare och vårdpersonal och hjälper till att utveckla den övergripande produktiviteten hos vårdgivarna. Olympus arbetar tätt tillsammans med medicinsk personal varje dag och matchar sin innovativa förmåga inom medicinteknik och precisionstillverkning med deras kunskaper för att tillhandahålla bästa möjliga resultat för patienterna och samhället. Allt eftersom vården fokuserar på tidigt upptäckande av sjukdomar och minimalt ingripande behandlingar levererar Olympus nödvändig teknik för diagnos och terapi. Portföljen sträcker sig från endoskop och laparoskop såväl som video- och bildbehandlingssystem till elektrokirurgisk utrustning, systemintegrationslösningar och ett brett utbud av EndoTherapy-instrument.

Vetenskapliga lösningar

Olympus tillhandahåller vetenskapliga lösningar baserade på innovativa produkter och tjänster som förutser de föränderliga behoven hos de som arbetar inom industri och biovetenskap, samt överträffar deras förväntningar.
Industrilösningar omfattar allt från mikroskop för materialvetenskap och industriella videoskop till teknik för oförstörande provning och röntgenanalysatorer. De används allmänt för tillämpningar inom kvalitetskontroll, inspektion och mätning. Olympus teknik används av kunder inom områden som t.ex. tillverkning, underhåll samt miljö- och naturresurser, och bidrar till produkternas kvalitet samt säkerheten för infrastruktur och anläggningar.
Som en ledande leverantör av mikroskopsystem för biovetenskap för professionell användning, är Olympus mikroskoplösningar en väsentlig del av vetenskaplig praxis inom biologi och medicin, och används i stor utsträckning inom kliniska tillämpningar, våtlab, forskning och utbildning.

Consumer Product-divisionen

Med sitt utbud av digitalkameror och ljudupptagningsutrustning är Olympus konsumentproduktsdivision hängiven målet att erbjuda ett brett utbud av möjligheter för att spela in och avnjuta livets bästa ögonblick. Olympus har en lång historia av att kombinera innovativ teknik, användbarhet och utmärkt kvalitet med en extraordinär och funktionell design. Med sina PEN- och OM-D-serier har Olympus gått i bräschen för den nya klassen kompaktkameror med utbytbara objektiv. Genom att kombinera de enastående funktionerna hos DSLR-teknik med behändigheten hos kompaktkameror möter denna nya generation av kameror förväntningarna hos kräsna fotografer som kräver förbättrad funktion och bekvämlighet.